آرش حیدریان، عضو هیئت رئیسه مجمع صادرکنندگان صنایعدستی در گفتگو با خبرنگار مهر، شناسایی بازار هدف را یکی از دلایل اصلی شکلگیری مجمع صادرکنندگان صنایع دستی دانست و افزود: این مجمع، یک هفته پیش شکل گرفته و اساسنامه آن مصوب شده است. هدف از شکلگیری این انجمن، کمک به صادرکنندگان و فراهم آوردن تسهیلاتی برای آنان است.
حیدریان با اشاره به اینکه هنوز مجمع صادرکنندگان صنایع دستی، عضوگیری خود را آغاز نکرده گفت: تاکنون ۲۰ نفر از صادرکنندگان صنایع دستی دور هم جمع شده و این مجمع را تشکیل دادهاند. قرار است کار عضوگیری را آغاز کنیم و اطلاعات مختلفی را گردآوری و در اختیار اعضای خود قرار دهیم. بدون شک بازاریابی، یکی از مهمترین این اطلاعات است.
به گفته او هر کشور، سلیقه و پسند خاص خود را دارد. برای مثال برخی از کالاها، چون فرش و مینا و خاتم، را همه کشورها میپسندند اما سلیقه اروپاییها با مردم ژاپن یا آمریکای جنوبی فرق دارد و ما باید بدانیم هر فراورده دستی در کدام کشور با استقبال روبهرو میشود.
حیدریان از کشف بازارهای تازه برای صنایع دستی خبر داد و افزود: گرچه اروپا درصدر قرار دارد اما به دنبال دستیابی به بازارهای تازه چون چین و کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی هستیم. برای مثال کشوری چون چین، میتواند یکی از بازارهای جدی برای صنایع دستی ما باشد.
عضو هیئت رئیسه مجمع صادرکنندگان صنایع دستی در ارتباط با صادرات صنایع دستی به آمریکا گفت: اگر تحریمها برطرف شود، اولین بازار ما آمریکا خواهد بود اما هنوز تصمیمی جدی برای صادرات صنایع دستی به آمریکا گرفته نشده است.
حیدریان به دست آوردن اطلاعات دقیق درباره صادرات صنایع دستی را یکی دیگر از اهداف راهاندازی مجمع صادرکنندگان دانست و افزود: ما نمیدانم چه میزان صنایع دستی به صورت چمدانی و چه میزان از مبادیهای قانونی به کشورهای مختلف فرستاده میشود. با شکل گرفتن این مجمع، اطلاعات دقیق و مستندی درباره میزان صادرات صنایع دستی خواهیم داشت.
وی در پاسخ به اینکه مجمع صادراکنندگان صنایع دستی قرار است چه تعاملاتی با گمرک برقرار کند و چه تسهیلاتی را به لحاظ رفع مالیات و... در اختیار اعضا قرار دهد گفت: یکی از مشکلات صادرکنندگان، بحث مالیات و عوارض است و ما باید با گمرک چانهزنی کنیم و میزان تسهیلات به قدرت چانهزنی ما بستگی دارد.
نظر شما